zaterdag 12 oktober 2013

Wensouderbijeenkomst in Den Haag


Waar we in onze tocht naar de invulling van onze kinderwens veel tegenaan lopen is het gebrek aan informatie voor de mogelijkheden voor wensvaders en wensmoeders. Stichting Meer dan Gewenst organiseert bijeenkomsten in Amsterdam en Nijmegen voor wensouders. Naast het delen van verhalen van ervaringsdeskundigen, zijn er juristen gespecialiseerd in het vervullen van een niet-traditionele kinderwens aanwezig. Verder is er de mogelijkheid om groepsgesprekken te volgen die dieper ingaan op specifiekere thema's. Tussendoor is er nog wat tijd om met andere bezoekers te spreken en om van ideeën te wisselen of zelfs je potentiële draagmoeder, co-vaders, co-moeders of donor te ontmoeten. Meer dan Gewenst initieert zelfs speciale speeddates voor wensouders in Amsterdam.

Het vinden van de juiste mensen is natuurlijk belangrijk als je besluit de volgende stap te zetten in het realiseren van je kinderwens. Past bijvoorbeeld een co-ouderschap het beste bij je, dan is het ook wel prettig dat de toekomstige vader(s) of moeder(s) van je kind niet te ver weg wonen. Het aantal homo's en lesbiennes dat nadenkt over kinderen is groeiende in  Nederland. Hoe kan het dan zo zijn dat er alleen nog maar bijeenkomsten in Amsterdam en Nijmegen zijn? Hier ontstond het idee voor het opzetten van een wensouderbijeenkomst in Den Haag in samenwerking met COC Haaglanden. Momenteel zijn we nog in bespreking over de invulling van een informatiedag. Er moet nog een hoop gebeuren en we zijn sterk afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar het streven is om de eerste bijeenkomst begin 2014 te realiseren. Wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

  1. Wat goed dat jullie in dit gat springen! Meer informatie over draagmoederschap staat op www.zwangervooreenander.nl. Ik vermeld het graag als jullie concrete stappen gaan zetten (zoals bijeenkomsten oid) die ook draagmoederschap aanraken!

    Heel veel geluk geweest ook met de invulling van jullie eigen kinderwens!

    Groetjes, Anique (zelf draagmoeder voor homostel).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anique. Wat een klein wereldje. Ik volg je zo nu en dan op je blog. Van harte gefeliciteerd met jullie meisje. Prachtig om te lezen. De eerste stappen voor een wensouderbijeenkomst in Den Haag zijn gezet. Het moet op 8 maart plaatsvinden. Een vermelding op je blog zou ik enorm waarderen! (Ik stuur je een email met verdere informatie.)

      Verwijderen
  2. Al eens gekeken op http://www.facebook.com/rozeouderschap ?

    BeantwoordenVerwijderen